Bevásárlólista/hozzávalók
-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-14 dkg eritrit
-2 dl tej/növényi tej
-2 tojás
-1 dl olívaolaj
-1 késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 csipet só
a krémhez
-15 dkg vaj/biomargarin
-4 dkg cukormentes fehér csokoládé
-10 dkg porrá őrőlt eritrit
-pár csepp citromlé
a díszítéshez
csokitojás
Elkészítése:
Ebből a mennyiségből 12 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba önjük, és 160 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A tetejére a krémet közben elkészítjük. A vajat a porrá őrőlt eritrittel elkeverjük, majd az olvasztott fehér csokit is hozzákeverjük, végül a pár csepp citrommal ízesítjük. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet és a kihűlt muffinok tetejét kidíszítjük vele, majd csokitojást teszünk a közepébe.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.