Érdemes eltenni cukor hozzáadása nélkül készült baracklekvárt, mivel tudjuk mit teszünk bele, és rengeteg felhasználási módja van a kész lekvárnak.
Hozzávalók:
-1 kg érett sárgabarack (megtisztítva kimagozva számolva)
-10 dkg négyszeres édesítő
-1 teáskanál pektin vagy 2 teáskanál agar agar
Elkészítése:
A sárgabarackot megmossuk, vékonyan meghámozzuk, kivesszük a magot belőle és egy fazékba tesszük.
Hozzáadjuk az édesítőt és addig forraljuk míg jól besűrűsödik, majd a pektint vagy agar agart is elkeverjük benne. Újra felforraljuk és már kész is.
Üvegekbe tesszük fejre állítjuk, dunsztba tesszük, kihűtjük és kész is.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod