Érdemes eltenni cukor hozzáadása nélkül készült baracklekvárt, mivel tudjuk mit teszünk bele, és rengeteg felhasználási módja van a kész lekvárnak. 


 Hozzávalók:

-1 kg érett sárgabarack (megtisztítva kimagozva számolva)

-10 dkg négyszeres édesítő

-1 teáskanál pektin vagy 2 teáskanál agar agar


Elkészítése:

A sárgabarackot megmossuk, vékonyan meghámozzuk, kivesszük a magot belőle és egy fazékba tesszük.

Hozzáadjuk az édesítőt és addig forraljuk míg jól besűrűsödik, majd a pektint vagy agar agart is elkeverjük benne. Újra felforraljuk és már kész is.

Üvegekbe tesszük fejre állítjuk, dunsztba tesszük, kihűtjük és kész is.




Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod