Nagyon sokan zöldségalaplével készítik, de én csak ezért nem szerettem volna egy teljesen új ételt is megfőzni, leveskockát pedig inkább nem tettem bele. Legközelebb azt hiszem, egy kicsit több répával is kipróbálom.


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 fej vöröshagyma (100 g - 8 g CH)

- 1 gerezd foghagyma (3 g - 0,52 g CH)

- 40 g margarin

- 8 közepes sárgarépa (650 g - 52,65 g CH)

- 200 ml főzőtejszín (vagy növényi tejszín)

- 1 narancs leve (120 ml - 10,2 g CH)

- 1000 ml víz

- kb. 1 tk őrölt gyömbér

- fahéj

- só

- bors


Elkészítése:

Egy edényben felolvasztjuk a margarint és üvegesre pároljuk rajta az apróra kockázott hagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott répát és a fűszereket. pár perc alatt összepirítjuk, majd vízzel felöntjük és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul.

Lehúzzuk a tűzről, és összeturmixoljuk (a tálaláshoz félretehetünk pár répakarikát). Hozzáöntjük a narancs kifacsart levét és a tejszínt, beforraljuk és ellenőrizzük a fűszerezést.

A levest tálaláskor megszórhatjuk kevés őrölt fahéjjal és narancs-, vagy répakarikákat ültethetünk a tetejére. Melegen és hidegen is finom.


Így elkészítve a recept összesen 71,37 g CH-t tartalmaz, adagonként 17,8 g-ot. Ha növényi tejszínnel készítjük, annak a szénhidráttartalmát is vegyük figyelembe! 


Reni további receptjeit a pcovalisfinoman.blogspot.com weboldalon olvashatod.