Hozzávalók:

25 dkg Zellei Tündi gluténmentes lisztkeverék

2 dkg gluténmentes zabpehely

0.5 teáskanál himalaya só

1 evőkanál kókuszolaj

300 g langyos víz

2 dkg szezámmag (plusz egy kevés a tetejére)

2 dkg lenmag (plusz egy kevés a tetejére)

1.5 dkg tökmag

2 dkg gluténmentes zabpehely (plusz egy kevés a tetejére)



Elkészítése:

A lisztkeveréket kimérjük, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, vagyis a friss élesztőt a sót, a zabpelyhet és a magvakat és összekeverjük. A langyos vízet az olajjal elkeverjük és a száraz hozzávalókhoz adjuk, néhány keveréssel, nokedliszerű tésztát kapunk, amit kézzel tovább gyúrunk, kb. egy percig, majd letakarva langyos helyen 40 percet pihentetünk. Ha megkelt akkor hatfelé osztjuk és enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, majd óvatosan hosszúkás bagett alakúra formázzuk kb. 10-15 cm-es hosszúságúra. A tetejüket megkenjük egy kis vízzel és a magkeverékbe meghempergetjük a vízes felüket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 20 percet pihentetjük. Bevágjuk késsel a mini bagetteket és 210 C fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd 190 C fokon további 10-15 percet sütjük. Ha nem vagyunk biztosak benne, hogy átsült-e, akkor tűpróbával ellenőrizzük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük.


Zellei Tündi további receptjeit a www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.