A Naturbit rizsdara helyettesítheti gluténérzékenyek számára is a búzadarát. Fogyaszthatjuk tejbegrízként vagy készíthetünk belőle krémeket süteményekbe pl. mézes krémesbe. A hagyományos búzadara helyett főleg két alapanyag közül választhatnak a lisztérzékenyek: rizsdara vagy kukoricadara.
A kukoricadara jobban elterjedt, az ára is kedvező, azonban sok gluténérzékeny beteg nem fogyasztja szívesen jellegzetes kukoricaíze miatt. Számukra lehet jó választás a rizsdara, mely gluténmentes alapanyag, és kiválóan helyettesíti a hagyományos búzadarát. A rizsdara készítése során a rizsszemeket apró szemcsékké őrlik, így az értékes összetevők nem vesznek el, az íze is a megszokottal teljesen megegyező.
Jól használható tejbegríz, grízes tészta, túrógombóc, esetleg sütemények készítéséhez.
Összetevők:
rizsdara (100%).
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1493 kJ/351 kcal
Zsír 0,6 g
- amelyből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 79,3 g
- amelyből cukrok <0,5 g
Rost 0,4 g
Fehérje 7,0 g
Só 0,01 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tárolandó!