Gluténérzékenyek diétájában felhasználható. Lisztérzékenyek diétájában is felhasználható sütőkeverék.
Összetevők:
gluténmentes BÚZAkeményítő, dextróz, TEJPOR, kukoricaliszt, stabilizátor (guar és xantan gumi, E464), só, térfogatnövelő szer (Na-bikarbonát), aroma (kristály vanilin). Mentes: glutén, tojás, szója.
Allergének:
gluténmentes búzakeményítő, tejpor
Átlagos tápérték 100g termékben
Energiatartalom: 1448kJ (341kcal)
Zsír: 0,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,08 g
Szénhidrát: 81,5 g
- amelyből cukor: 21,3 g
Rost: 1,9 g
Fehérje: 2,6 g
Só: 1,0 g
Recept javaslat 12 darab muffinhoz:
• 250 g maria’s sweet baking mix
• 110 g kristálycukor
• 12 g sütőpor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 2 tojás
• 200 ml joghurt
• 80 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A folyékony összetevőket – azaz a tojásokat, a joghurtot és az olajat – egy tálban egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a másik tálban elkevert száraz anyagokat és kézi mixerrel összedolgozzuk. A tésztát a papírral kibélelt muffin formákba öntjük úgy, hogy csak a feléig teljenek meg. Előmelegített 180C fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
Tipp: A tésztához adhatunk ízlés szerint gyümölcsöket, csokoládé darabokat, kakaóport.
Tárolás:
Normál, hűtést nem igényel.
Minőségét megőrzi: gyártástól számított 12 hónapig.
Származási hely: EU