Egyszerűen elkészíthető, gluténmentes lisztkeverék.
Egy csomag 450 grammos kenyérporból egy 75 dkg kenyér süthető, de a lisztkeverék használható süteményekhez, pl réteshez és túrógombóchoz is egyaránt.
Tojásérzékenyek, tejcukor érzékenyek, szójaérzékenyek is fogyaszthatják. (Tojás és tej nélkül is elkészíthető)
Összetétel:
kukoricakeményítő, kukoricaliszt, dextróz (szőlőcukor), burgonyapehely, só
Átlagos tápérték tartalom 100g termékben:
Energia tart: 1438 kJ/338 kcal
Fehérje: 1,8 g
Zsír: 0,35g
- amelyből telített zsírsavak 0,1g
Szénhidrát: 82g
- amelyből cukrok 6,4g
Só 1,8g
Receptek:
Kenyér
Az EMESE kenyérporból az alábbi receptek szerint készíthetünk egy 75 dkg-os gluténmentes kenyeret:
Kenyér hozzávalók:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyosra melegített, 4 dl vízben, amiben elkevertük a 3 kávéskanál kristálycukrot. Hozzákeverjük az egy csomag / 0,45 dkg / kenyérporhoz, ezután belekeverünk 3 evőkanál étolajat. Robotgéppel jól kikeverjük. Egy sűrű galuskaszerű tésztát kapunk, amit egy előre zsírral vagy étolajjal kikent formába öntünk. Elsimítjuk a formában, majd a tészta tetejét kb. 3 cm-es mélységben, hosszában bevágjuk. Előre melegített sütőben/gáztűzhelynél teljes lángon, villanysütőben 200 C fokon 45 percig sütjük. Ha akarjuk, dúsíthatjuk 1 tojással, van akinek így ízletesebb. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!
Kenyér másként
1 csomag Emese kenyérpor, 4 dl víz, 4 dkg élesztő, 3 kávéskanál kristálycukor, 4 dkg margarin.
A kenyérporban elmorzsoljuk a 4 dkg margarint és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük. Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint. Ha a sütés befejezése előtt kb. 10 perccel, étolajjal megkenegetjük, fényesebb, ropogósabb kenyerünk lesz.
Keleszteni nem szabad!
Kenyér tejföllel
1 csomag Emese kenyérpor, 0, 2 dl tejföl, 2 dl víz, 2 dkg élesztő
A kenyérporba beleöntjük a tejfölt, összekeverjük, és belekeverjük a vízben felfuttatott élesztőt. Robotgéppel jól kikeverjük Formába tesszük, és ugyanúgy sütjük, mint az előző recept szerint.
Keleszteni nem szabad!
Fűszeres kenyér
1 csomag Emese kenyérporba belekeverünk 1 csapott kávéskanál borsot, 1 csapott kávéskanál őrölt köményt, 2 púpos kávéskanál szárított snidlinget. Az előző receptek közül kiválasztunk egyet, és az alapján sütjük.
Az elkészült kenyér tárolása: Ajánlatos a kihűlt kenyeret felszeletelve, alufóliába csomagolva mélyhűtőben tárolni, és fogyasztás előtt az elegendő mennyiséget gázsütőben, vagy mikrohullámú sütőben felmelegíteni. Kenyérpirítóban megpirítva is nagyon ízletes. A kenyérpor keverék használható rántáshoz, sűrítéshez, készíthető belőle palacsinta, panírozott húsok és ételek.
Túrógombóc
Hozzávalók:
A hozzávalókat összekeverjük gombócokat formálunk és bő vízben kifőzzük. Főzés előtt ne hagyjuk állni. Sót már ne adjunk hozzá, mivel a Kenyérpor tartalmazza.
: