Hozzávalók:

2 db birsalma hámozva, magház nélkül, negyedelve

2 db csillagánizs

1 rúd fahéj

2 db zöld kardamom tokkal együtt

5 db szegfűszeg

50 g cukor

fél citrom

A tésztához:

40 g barna rizsliszt

40 g sorghum liszt (cirok liszt)

30 g tápióka liszt (tápióka keményítő)

55 g barna cukor

1 tojássárgája

2.5 kanál teljes tejszín



Elkészítése:

1. Minden hozzávalót egy nagy fazékba teszek és öntök rá annyi vizet, hogy elfedje.

2. Felforralom, majd 45 percig alacsony hőn hagyom gyöngyözni, 20 perc után lefedem. Ellenőrzöm, hogy megpuhult-e, és ha igen, leszűröm, kihűtöm, és vékony szeletekre vágom. 

3. Négy kisebb hőálló tálat kivajazok, és egy sütőtálcára teszem, a sütőt pedig előmelegítem 180 fokra. 

4. A liszteket összekeverem a mogyoróval, a sárgájával, a cukorral és a tejszínnel, és kézzel vagy villával jól összekeverem. 

5. A birsalma szeleteket egyenlően elosztom a tálkákba, majd egyenletesen rámorzsolom a négyfelé szedett tésztát. 

6. 25-30 percig sütöm, míg a morzsa aranybarna nem lesz. 


Ha esetleg marad morzsatészta, lefagyaszthatom nyersen, vagy megsüthetem birs nélkül és rászórhatom fagyira.