Hozzávalók:
2 db birsalma hámozva, magház nélkül, negyedelve
2 db zöld kardamom tokkal együtt
fél citrom
A tésztához:
40 g sorghum liszt (cirok liszt)
30 g tápióka liszt (tápióka keményítő)
1 tojássárgája
2.5 kanál teljes tejszín
Elkészítése:
1. Minden hozzávalót egy nagy fazékba teszek és öntök rá annyi vizet, hogy elfedje.
2. Felforralom, majd 45 percig alacsony hőn hagyom gyöngyözni, 20 perc után lefedem. Ellenőrzöm, hogy megpuhult-e, és ha igen, leszűröm, kihűtöm, és vékony szeletekre vágom.
3. Négy kisebb hőálló tálat kivajazok, és egy sütőtálcára teszem, a sütőt pedig előmelegítem 180 fokra.
4. A liszteket összekeverem a mogyoróval, a sárgájával, a cukorral és a tejszínnel, és kézzel vagy villával jól összekeverem.
5. A birsalma szeleteket egyenlően elosztom a tálkákba, majd egyenletesen rámorzsolom a négyfelé szedett tésztát.
6. 25-30 percig sütöm, míg a morzsa aranybarna nem lesz.
Ha esetleg marad morzsatészta, lefagyaszthatom nyersen, vagy megsüthetem birs nélkül és rászórhatom fagyira.