Viszont mostantól akkor sem kell senkinek kétségbe esni, ha a nagy klasszikust szeretné feltálalni tej- és/vagy tojásallergiás, netán vegetáriánus vendégeinek! A babonéz után az Ízek és érzések magazin inspirációja alapján itt az én megoldásom az allergén-mentes tartármártásra. :)

A vegán tartárhoz:

1 db fehérbab-konzerv (jó minőségű, csak bab, víz és só az összetétele)
1 tk. dijoni mustár
0.5 citrom leve
1 tk. agavé szirup (elhagyható)

A saláta összeállításához:

1 nagy sárgarépa, felkockázva
0.5 db kockázott karalábé
2 - 3 marék fagyasztott zsenge zöldborsó
6 kisebb újburgonya
4 - 5 kisebb csemege uborka, karikázva
0.5 alma, meghámozva, felkockázva

A tartármártás hozzávalóit turmixgépbe öntöttem, majd krémes állagúra turmixoltam. Ha szükséges, bátran adj hozzá több vizet, a megfelelő állag eléréséhez.

A sárgarépát és a karalábét külön-külön enyhén sós vízben roppanósra főztem. A zöldborsót teljesen puhára főztem. Az újburgonyát alufóliába csomagolva a sütőben sütöttem meg, majd ezután kockáztam fel – de csak amiatt, mert éppen kenyeret sütöttem, és elfért mellette a sütőben. Ha szeretnéd, héjában is puhára főzheted, majd felkockázhatod.

A nagymamám-féle :) csemegeuborkát és a meghámozott almát egyszerűen csak felkockáztam.

Egy nagy salátástálban összekevertem a zöldségeket, majd alaposan összeforgattam a vegán tartárral.

4-5 adag lesz belőle.

Judit további receptjeit az azvagyamitmegteszel.hu oldalon olvashatod.