Hozzávalók:
7 db habanero paprika szár nélkül, felezve
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
230 ml víz
900 ml almaecet
20 gerezd fokhagyma hámozva, durvára vágva
1 kis fej vöröshagyma hámozva, durvára vágva
60 g cukor
3 kiskanál Worcestershire szósz
120 ml lime lé
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
Elkészítése:
1. Előmelegítem 220 fokra a sütőt.
2. A paprikákat egy sütőpapírra teszem és megpermetezem az olajjal.
3. 15-20 percig sütöm a paprikákat, amíg fel nem hólyagosodik a bőre.
4. Felmelegítek egy nagy lábost és a többi hozzávalót beleteszem. Felforralom, majd 20 percig gyöngyözni hagyom alacsony lángon, amíg a hagyma és a fokhagyma megpuhul.
5. Hozzáadom a sült paprikákat és 5 percig melegítem még, majd a fazék egész tartalmát egy turmixba öntöm vagy egy botmixerrel leturmixolom, majd újra visszateszem a tűzre 5 percre.
6. Átszűröm és steril csatos üvegbe töltöm, úgy sokáig eláll.