Hozzávalók 4 főre:


A tésztához:

25 dkg zsírszegény túró

4 ek görög joghurt

1 dl kézmeleg víz

fél csomag instant élesztő

1 tk búza sikér

20 dkg tönköly fehérliszt

10 dkg graham liszt


A töltelék:

1 db 300 grammos paradicsom püré

só, bors

3 marék morzsolt kukorica

1 ek aprított friss bazsalikom

1 ek aprított friss oregánó

10 dkg füstölt mozzarella (a fele a csigába, a másik fele a csigára)


A túrót a joghurttal keverjétek el alaposan. A kézmeleg vízbe mehet az élesztő.

Egy másik edénybe pedig jöhetnek a száraz hozzávalók: a kétféle liszt, a só, a sikér. A liszt közepébe tegyetek egy mélyedést, és öntsétek bele az élesztős vizet, majd a joghurtos-túrós keveréket is. Most jöhet a gyúrás! Addig gyúrjátok, ameddig rugalmas bucit nem kaptok, ha kész, fedjétek le egy konyharuhával és egy órát hagyjátok pihenni.

Miután megkelt a tészta, egy deszkát liszttel szórjatok meg és nyújtsátok ki rajta a tésztát. Kenjétek meg a paradicsompürével, szórjátok meg a kukoricával, a sóval, a borssal, a sajttal és a zöldfűszerekkel, majd tekerjétek fel. Egy éles késsel vágjatok 3-4 cmes darabokat, ezeket pakoljátok egymás mellé egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egy fél órát pihentessétek. Kapcsoljátok be a sütőt 190 fokra. Egy tojást verjetek fel, kenjétek le a csigákat és szórjátok meg a maradék sajttal, majd dugjátok be a sütőbe.

Akkor készültek el a csigák, ha szép aranybarnára sültek. A sütőajtót ne nyitogassátok.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.