Ha van maradék sült hal, akkor a legideálisabb maradékfelhasználó étel. Nálunk éppen volt lazac előző napról. Nagyon finom lehet még friss kaporral, illetve egy kanálnyi kapribogyót hozzáadva. Próbáljátok ki, megéri! Talán még a halat nem kedvelő gyerek is meg fogja kóstolni. Apropó gyerek: a képen látható remekbe szabott alátétet a 10 éves unokahúgom készítette...


4 személyre:

60 dkg párolt paszternák és zeller vegyesen

40 dkg sült, szálkamentes lazac

2 tk. mustár

1 tk. reszelt bio citromhéj és ugyanannyi lé

1 csokor petrezselyemzöld, aprítva

2 tojás

só, bors

Cassava dara vagy Paleolit Éléskamra ropogós panírmorzsa


A párolt zöldségeket összetörjük és belekeverjük a lazacot, a mustárt, a citromhéjat és levet, a petrezselymet, a tojásokat és sóval, borssal ízesítjük. Kisebb méretű pogácsákat formázunk a masszából, meghempergetjük cassava darában vagy a ropogós panírmorzsában és forró kókuszzsírban mindkét oldalát szép aranysárgára sütjük. Friss zöldsalátával kínáljuk.


Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.