Ha csak kisebb darab lazacod van otthon, és éppen nem egy tésztaételre éhezel, mindenképpen ezt a levest készítsd el!
Hozzávalók:
1 kisebb fej vöröshagyma, vékonyra szeletelve
1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve
2 sárgarépa, felkockázva
2 burgonya, felkockázva
tengeri só, frissen őrölt bors
150 g lazac, bőre nélkül, kis darabokra kockázva
2 maréknyi fagyasztott zöldbab
1 kisebb kezeletlen héjú bio citrom reszelt héja
1 kisebb csokor kapor, aprítva
150 ml rizstejszín
150 g füstölt makréla, a szálkái eltávolítva, kisebb darabokra vágva
1/2 citrom frissen facsart leve
Elkészítése:
A vékonyra szeletelt vöröshagymát kevés vízben párolni kezdtem. Amikor majdnem megpuhult, hozzáadtam és együtt pároltam a fokhagymával.
Amikor a hagymafélék megpuhultak, belekevertem a kisebb darabokra vágott sárgarépát, burgonyát, és a zöldségeket sózva-borsozva együtt is pirítottam.
Miután a zöldségek kissé átpirultak, felöntöttem az ételt kb. 1 liter vízzel. A levest lassú tűzön addig főztem, amíg a zöldségek majdnem megpuhultak. Ekkor adtam hozzá csak a kisebb darabokra vágott lazacot, a zöldbabot, a reszelt citromhéjat és a kaprot.
Végül amikor az összes hozzávaló megpuhult, rizstejszínnel lágyítottam. A tűzről levéve adtam csak hozzá a füstölt makrélát, illetve a frissen facsart citromlevet.
Nagyon finom, különlegesen pikáns leves, ami akár egy ünnepi asztalon is megállja a helyét - bátran ajánlom mindenkinek! :)
Kb. 4 adag lesz belőle
Reni további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.