Hozzávalók:


30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

20 dkg vaj

10 dkg eritrit

2 dkg 1:4 édesítő

fél citrom héja és leve

4 tojás

1 kávéskanál vanília őrlemény

1 csomag sütőpor

1 csipet só

75 dkg eper

7 dkg fenyőmag



Elkészítése:


Kimérjük a hozzávalókat. A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, amivel szintén elkeverjük. Jöhet a csipet só a vaníliaőrlemény és a citrom reszelt héja és leve. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport majd a vajas masszával elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, az epreket megmossuk negyedekbe vágjuk és a tetejére helyezzük. Megszórjuk a fenyőmaggal és 160 C fokos sütőben 45-60 perc alatt tűpróbáig sütjük. Tejszínhabbal és friss eperrel tálaljuk


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon olvashatod.