A torta 16 cm-es kapcsos tortaformában készült.
Hozzávalók:
A torta alaphoz:
2 tojás
2 csapott evőkanál Dia wellness negyedannyi édesítő
csipetnyi foszfátmentes sütőpor
csipetnyi vanília por
1 evőkanál zöldbanán liszt
1 evőkanál barna rizsliszt
1 kávéskanál utifű maghéj
A joghurtos krémhez:
1 kis pohár laktózmentes joghurt
6-8 szem eper (az enyémben mirelit volt)
2 csapott evőkanál Dia wellness negyedannyi édesítő
1 evőkanál zselatin
Elkészítése:
A 2 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket az édesítővel kemény habbá verjük.
Óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporral, vaníliaporral elkevert lisztet.
Kapcsos tortaformába öntve 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt a következő joghurtos krémet tesszük rá:
Turmix gépben összeturmixoljuk az epret az édesítőt és a joghurtot.
A zselatint kis vízben vagy laktózmentes tejben feloldjuk, (kb 3 cl ) felmelegítjük, és az epres turmixhoz keverjük, majd a torta alapra öntjük, elegyengetjük.
Kókusz chipszet szórunk rá, de díszíthetjük friss eperrel is.
Biolin Tipp:
A torta minden évszakban más idénygyümölcsből is elkészíthető! Díszítheted dióval, vagy más olajos magvakkal is.
Orosz Tünde receptje