Hozzávalók:
50 dkg friss eper
4 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 evőkanál cukor vagy édesítő
Elkészítése:
1. Most meg és jól csöpögtesd le az epret. Néhány szemet tarts meg, a többit egy botmixer segítségével pépesítsd.
2. A megmaradt epret vágd fel és porciózd poharakba.
3. Válaszd ketté a tojásokat, most csak a fehérjére lesz szükséged.
4. Egy öblös tálban verj kemény habot a tojásfehérjéből. Amikor már elég masszív a hab, add hozzá a cukrot és még egy kicsit folytasd a habverést.
5. Keverd bele a habba a pürésített epret illetve a citromhéjat, és már kanalazhatod is az eper tetejére a poharakba.
Egy szem epret is tehetsz a tetejére, így igazán guszta!
Jó étvágyat hozzá!
Zombori Zita Nyári ízek nyereményjátékunk egyik helyezettje. Gratulálunk a nyereményhez, és köszönjük a receptet!