Hozzávalók:

4 db sárga endívia
1 db vörös endívia
100 g pirított dió
1 db érett körte
80 g kedvenc kéksajtunkból
10 g dijoni mustár
10 g magos mustár
40 g dióolaj
40 g almaecet
20 g majonéz
60 g akácméz
csipet só
frissen őrölt bors


Elkészítése:

1. Az endíviák alját levágom, majd leveleire szedem, a belsejét félbevágom és vékonyan felszeletelem

2. A körtét meghámozom, negyedekbe vágom, kivágom a magházat, majd vékony szeletekre vágom, összekeverem az endíviákkal.

3. A mustárokat, majonézt, ecetet és mézet összekeverem, majd hozzákeverem a dióolajat, sózom, borsozom.

4. Egy tálban óvatosan összekeverem az endíviát és a körte szeleteket, a dresszinget, és tányérra teszem.

5. A diót megpirítom, rászórom, a pedig sajtot rámorzsolom a tetejére.