Első Pesti Malom termék kenyérsütéshez, tészták, sütemények készítéséhez.
A teljes kiőrlésű lisztekben a gabonaszem külső része, avagy a korpája is megtalálható, amely tápanyagokban gazdag és segíti az emésztést, ezenkívül még a csírát és a magbelsőt is tartalmazza. Magasabb ásványi anyag-, vitamin- és rosttartalommal bír, mint a fehér liszt. A plusz rostanyagok elnyújtják a szénhidrát felszívódást, ezáltal mérsékelik az inzulin emelkedést. A teljes kiőrlésű liszt szemcsésebb állagú, a belőle készült tésztát kevésbé lágyak és homogének - melyek főképp a gyúrt masszáknál éleződik ki. Használja egészsége érdekében sütéshez-főzéshez, akár finomliszttel fele-fele arányban keverve.
A teljes kiőrlésű gabonákból készült termékek amellett hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot (E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium, foszfor) tartalmaznak, segítenek megelőzni a rák, a cukorbetegség és a szívbetegségek kialakulását.
Átlagos tápanyag-összetétel 100g termékben:
Energia: 1450kJ(347kcal)
Fehérje: 14,2g
Zsír: 1,8g
Szénhidrát: 66,8g
Élelmi rost: 2,4g
Tárolás:
Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen.
Forrás: Gyártó/forgalmazó 2020. július