Hozzávalók:

700 g szilva
380 g vöröshagyma
180 g aranymazsola
230 g muscovado cukor ( aranybarna cukor fajta)
1 teáskanál szárított, zúzott chili paprika
1 teáskanál só
2 teáskanál sárga mustármag
150 ml almabor ecet
150 ml malátaecet
1 rúd fahéj


Elkészítése:

1. A szilvákat megtisztítom, lefelezem. 

2. Meghámozom a vöröshagymát, durvára aprítom. 

3. A hagymát és a gyümölcsöt egy nagy rozsdamentes vagy teflon edénybe teszem a mazsolával, cukorral, chilivel, sóval, mustármaggal, ecetekkel és fahéjjal. 

4. Felforralom, majd alacsony lángon egy óráig gyöngyözni hagyom, néha megkavarom, hogy le ne tapadjon. 

5. Amikor elkészül, sterilizált befőttes üvegekbe adagolom és lezárom.