Évszázados kínai receptura alapján készült teakeverék, melynek rendszeres fogyasztása kedvezően befolyásolja az emésztést és ezen keresztül a testsúly alakulását. Kínai tudósok öt éven át vizsgálták az elhízás mechanizmusát, és bebizonyították, hogy a tea is segíthet a fogyásban. Az Oolong tea nagyon ízletes. Félig már erjedt tealevelekből készült, amelyek sem a fekete, sem a zöld teák közé nem sorolhatóak. Hatásos zsírölő. A benne lévő szaponin meggátolja a zsírok lerakódását a hasnyálmirigyben. Így a táplálékkal a szervezetbe kerülő zsírok egy része anélkül ürülhet ki, hogy a test hasznosítaná azokat. Ehhez jön még hozzá a koffein, mely gyorsítja a zsírégetést. A Nankingi Intézet kutatói ezt a hatást a tea polyphenoltartalmával magyarázzák. A polyphenol, e természetes anyag számos élelemben megtalálható, így például gyümölcsök héjában (szőlő, grapefruit, alma, narancs), de mogyoróban, kókuszban, vörös borban, olívaolajban, fekete csokoládéban is. A kínaiak hagyományosan már régóta ismerik az összefüggést a teázás és a fogyás között, ám a kutatók főként az oolong teát ajánlják, amelyet elsősorban Kína dél-keleti részén termesztenek és fogyasztanak. Az oolong tartós fogyasztása nemcsak meggyorsítja a zsírégetést, hanem gátolja a kalóriadús ételek felszívódását is. Klinikai adatok is igazolják, hogy az évszázados tapasztalatok alapján előállított Oolong fogyasztó tea a legideálisabb fogyasztó készítmény Kínában. Az Oolong ugyanis nemcsak meggyorsítja a zsírégetési folyamatot, hanem meg is akadályozza a legkalóriadúsabb élelmi anyagok felszívódását is. Az Oolong Távol-keleten a legkedveltebb készítmény az elhízottak és a magas vérzsír szinttel küzdők körében.
Összetevők:
Oolong tea, lótuszlevél és útifű
Elkészítés:
1 filtert 3 dl vízzel leforrázunk, és állni hagyjuk 10 percen át.
Adagolás:
Naponta kétszer, étkezés előtt fogyasszuk.