A Dr. Chen Eredeti Kínai Zöld Tea értékes hatóanyagai antioxidáns hatással rendelkeznek, védik a sejteket és a szöveteket a káros szabadgyökökkel szemben.
A zöld tea a Camellia sinensis napon szárított levele, amit szárítás közben enyhén megsodornak, törnek, hogy ízanyagai jobban kioldódjanak, ha leforrázzák. Értékes hatóanyagai a polifenolok antioxidáns hatással rendelkeznek, védik a sejteket és a szöveteket a káros szabadgyökökkel szemben. A benne található koffein fokozatosan szívódik fel a szervezetben, így mellékhatások nélkül lassan, egyenletesen fejti ki hatását.
A zöld tea jótékony hatása:
A zöld tea fogyasztásáról:
A zöld tea nagyon sokat veszít a hatóanyagaiból, ha forrásban lévő vízbe tesszük bele, így ajánlatos 60 és 80 fok közötti hőmérsékletű vízben áztatni. Áztatási ideje másfél perctől öt percig terjedhet, majd szépen lassan kortyolgassuk.
A zöld tea jellemzője, hogy többször is ki szabad áztatni. Általában kétszer, de van olyan zöld tea, amit 4-5 alkalommal is fel lehet használni. Többszöri felhasználáskor növeljük az áztatási időt.
A zöld tea rendkívül alkalmas a napi folyadékmennyiség bevitelére télen és nyáron egyaránt.
Összetevők:
nem fermentált zöld tea
Elkészítés:
1 teafiltert forrázzon le 2,5-3 dl vízzel és hagyja állni 15 percig
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.