A napraforgómagbél a héjától megfosztott (hántolt) olajos mag. Igen tápláló alapanyag.
Ránky Edit szerint például a cári Oroszországban a katonák napi adagja 1 kg volt.
Gazdag B-vitaminokban, foszforban, magnéziumban, vasban, kalciumban és E-vitaminban. Fehérjetartalma is magas.
Nyomelemek (cink, mangán, réz, króm) és karotintartalma kiemelkedő.
Krémek, pástétomok és müzlik kiválló alapanyaga, nassolásra is használható.
A napraforgó mag átlagos tápértéke 100 g termékben
Energia: 2478 kJ (590 kcal)
fehérje 19 g
szénhidrát 17 g
zsír 48 g
Webes áruházunk a működése során Cookie-kat használ, melyekben kizárólag az oldal kényelmes és zavartalan működéséhez szükséges információkat tároljuk. A webes áruházunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.