A vízben nem oldódó fehérjék vízzel érintkezve a búzánál sikérfehérjét, vagy egyszerűen sikért alkotnak. A sikér vízben nem oldódó, de a vizet megkötő, rugalmas, kolloid anyag, amely a búzalisztből készült tésztát rugalmassá és nyújthatóvá, valamint a kelesztésnél keletkező gázok feszítő hatásával szemben ellenállóvá teszi.
A búzasikér legtöbbször tönkölybúzából készül, fehérjetartalma magas. A vegetáriánusok körében húspótlóként tartják számon. Számos vitamint tartalmaz.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 361 Kcal/1510 KJ
Fehérje: 75g
Szénhidrát: 13g
Zsír: 1g
Felhasználható:
Kenyérsütőgéppel vagy hagyományos módon készült pékáruhoz a liszt sikértartalmának növelésére.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen!
(Adagolás: 1 ek / 500g)
Gyártó: Dénes-Natura Kft.
Származási hely: Ausztria