Hozzávalók (fél gáztepsi méretű adagra):
10 dkg friss datolya massza (friss pl. iráni datolyát kimagozunk és aprítóval ledaráljuk)
3 dkg kókuszzsír, olvasztva
1 tojás
Opcionálisan mehet bele: csipet só, vanília/gyömbér/fahéj/bio narancshéj
Elkészítése:
A felsorolt hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, és alaposan kigyúrjuk. Állagra és színre is a gesztenyepürére hasonló anyagot kapunk, amit hűtőben 20 percet pihentetünk, majd szilikonos sütőlap között cca. 3 mm vastagságúra nyújtunk (díszíteni is lehet), pizza szeletelővel felkockázzuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. A puha, omlós kekszeket fémdobozban 1 hétig is tárolhatjuk.
Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a www.boldogrepa.hu weboldalon olvashatod.