Hozzávalók (fél gáztepsi méretű adagra):

10 dkg friss datolya massza (friss pl. iráni datolyát kimagozunk és aprítóval ledaráljuk)

10 dkg barna rizsliszt

3 dkg kókuszzsír, olvasztva

1 tojás

Opcionálisan mehet bele: csipet só, vanília/gyömbér/fahéj/bio narancshéj


Elkészítése:

A felsorolt hozzávalókat egy nagy tálba öntjük, és alaposan kigyúrjuk. Állagra és színre is a gesztenyepürére hasonló anyagot kapunk, amit hűtőben 20 percet pihentetünk, majd szilikonos sütőlap között cca. 3 mm vastagságúra nyújtunk (díszíteni is lehet), pizza szeletelővel felkockázzuk, és előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt megsütjük. A puha, omlós kekszeket fémdobozban 1 hétig is tárolhatjuk.


Babiczky-Pfliegel Dóra további receptjeit a www.boldogrepa.hu weboldalon olvashatod.