kb. 15 nagyobb vagy 20 kisebb
darabhoz:
4 db tojás
5 dkg ghi olvasztott, vagy kókuszzsír
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A diót és a mandulát megdaráljuk (én konyhai
robotgépbe tettem őket, így nem volt nehéz). Az egész tojásokat habverővel alaposan kikeverjük a kétféle
édesítővel, és a felolvasztott, majd langyosra hűtött ghível. Belekeverjük a darált
magvakat és a kókuszreszeléket. A csokoládé felét apróra vagdaljuk és ezt is
hozzáadjuk a masszához. A másik felét kockákra tördeljük. Egy nagy lapos tepsit
kibélelünk sütőpapírral, vagy többször használatos sütőfóliával,
szilikonlappal, stb… A masszából nagyobb golyókat formázunk, majd kicsit
lelapítjuk, a tepsin egymás mellé helyezzük. Mindegyik tetejére nyomunk egy-egy
kocka csokoládét, és kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Mezei Elmira további receptjeit a http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatjátok.