"Dédé egy-egy túlzsúfolt családi hétvége után úgy várta a hétfői munkanapot, mint testvére, Dorogi N. az új csokicsöveket a szoláriumába. "Imádom a gyerekeimet, jólesik velük rácsodálkozni a világ szépségeire, és annyi mindenre tanítanak." - Áradozott ezeken a hétfőkön a vezető divattervezők ruháival telepakolt kisvárosi butikjában a közelebbi vásárlóinak. Majd félmosolyra húzta a száját, kitette a rögtön jövök táblát, lehúzta a sötétítőt, felpakolta a lábát az asztalra, és megnézte a Szex és New York legújabb részét. És persze bekanalazott egy egész adag extra karamellás Haagen-Dazs fagyikát."


Hozzávalók kb. 20-25 golyóhoz:

1 csésze dió

0,5 csésze mandula

1 csésze aszalt datolya kimagozva

0,5 csésze holland kakaópor

1 kismarék aszalt meggy

1 teáskanál instant kávé

1 mokkáskanál vanília őrlemény/1 vanília rúd kikapart belseje

1 csipet só

+ hempergetéshez pirított szezámmag


Elkészítése:

A mandulát és a diót aprítóban megdaráljuk, majd hozzáadjuk a datolyát szemenként és az aszalt meggyet is, a kakaóport, a vaníliát, és a sót is, és masszává daráljuk. Golyókat formázunk belőle, szezámmagban, vagy színes zöldségőrleményben megforgatjuk (pl. cékla, tökmagliszt) és bonbonpapírba tesszük, vagy pálcára szúrjuk.


Dóra további receptjeit az http://boldogrepa.blog.hu weboldalon olvashatod.