Az az igazi, mély, csokoládés íz hiányzik, a cékla nagyon erőteljesen érződik a sütiben, viszont végtelenül puha, kissé tocsogós süti kerekedett ki belőle. Nem az igazi, én nem ezt a brownie ízt keresem, de ettől eltekintve jól sikerült. Lehetne a neve például ragacsos céklás kocka. Nem olyan előkelő, de nagyon illik hozzá.

Hozzávalók 12 szelethez:

200 g cékla (11,8 g CH)

80 g tk tönkölyliszt (51,12 g CH)

20 g zabpehelyliszt (13,62 g CH)

2 tojás

150 g kókuszzsír (használhatunk natúr joghurtot is)

1 tk szódabikarbóna

csipet só

24 g holland kakaópor (3,36 g CH)

90 g xilit (54 g CH)

pár csepp vanília- és rumaroma


Elkészítése:

A céklát megfőzzük, és kihűlés után lereszeljük (Kb. egy 240 grammos céklából kapunk 200 grammot hámozás és reszelés után.)

A kókuszzsírt mikróban, vagy gőz fölött megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaót. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl meleg, nehogy később összekapja a tojásokat!

Egy tálban a tojásokat először magukban, majd a xilittel habosra keverjük. Hozzáadjuk a céklát és az olvasztott kókuszzsírt. Beleforgatjuk a szódabikarbónával és egy csipet sóval elkevert liszteket, majd ízlés szerint keverhetünk bele kevés rum- és/vagy vanília aromát.

Egy sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-es formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.


A sütemény összesen 133,9 g CH-t tartalmaz, szeletenként 11,26 grammot.


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu weboldalon olvashatod.