Néha a kevesebb több, és ez a szendvics készítésre kifejezetten igaz. Persze itt nem egy üres zsemlére gondolok egyik belső oldalán margarinnal megkenve.
Lord Sandwich a hosszú kártyapartikat nem akarta megszakítani rendes étkezéssel, ezért inkább feltalálta a szendvicset: két szelet kenyér közé egy szelet húst rendelt. A kártyapartnerei is hamar rákaptak a jóra és sorra kértek “ egy olyat, mint Lord Sandwich!” , és innentől megállíthatatlanul elterjedt a világ kenyeret evő részén.
Amikor finom krémekkel készítünk szendvicset, akkor ha csak egy-két szelet csemege uborka kerül bele, akkor szinte vadásszuk a szendvicsben, hogy mikor harapunk már bele, míg ha teletömnénk uborkával akkor ez az élmény teljesen kimarad. Az íz kontraszt miatt van így. Persze ez akkor működik igazán jól, ha a szendvics gazdagon ízesített, jó alapanyagokból készült, és csak egy olyan összetevő van benne ami ilyen meglepetés ízként működik. Kicsit olyan ez, mint a mazsola a kalácsban. A friss paradicsom, vagy akár a bátrabb választásnak tekinthető zellerszár is lehet ez a meglepetés összetevő.
Azért, hogy a szendvicskrémekről is ejtsek pár szót, mind közül titkos favoritom a tökmagkrém, ami nagyon megosztó ízvilágú, de aki szereti, az isteni szendvicseket készíthet belőle. Ez a sűrű állagú, jól kenhető és laktató szendvicskrém a férfi olvasóknak kifejezetten ajánlható, hiszen telis-tele van különböző fitonutriensekkel amik többek között a prosztata egészségének megtartásában is központi szerepet játszanak.
Van kedvenc szendvicskrém receptetek? Milyen “meglepetés összetevővel” készítenétek belőle szendvicset?