A krémlevesről legtöbb embernek még mindig a jó öreg tejszínnel, sajttal, vagy tejföllel, besamel mártással, tojással habart vagy krémesített verziók jutnak eszükbe. Talán meglepő, de az eredeti francia krémlevesek egyáltalán nem tartalmaznak tejterméket, csak krémesre paszírozott zöldségeket.
A klasszikus olasz paradicsomlevest is elkészíthetjük sajt vagy tejföl nélkül is, de a tejterméket elhagyók, krémesíthetnek zabtejszínnel, rizstejszínnel is.
A mai kor szakácsainak sokkal könnyebb dolga van, hiszen a zöldségek krémesítése pillanatok alatt megvan egy botmixerrel, vagy turmixgéppel, nem kell többszöri passzírozással bajlódnunk.
Zöldségekből is óriási választék kapható a boltokban évszaktól függetlenül, télen is mirelit vagy konzerv zöldségek formájában hozzájuk juthatunk gond nélkül. Egy jó forró és ízletes krémleves felmelegíti a testet és a lelket is, ami ősszel és télen a teázás mellett az egyik legjobb amit tehetünk magunkért vagy a családért.
Készítsd el ezt a finom és egészséges krémlevest és küldd el nekünk emailben, vagy Facebook üzenetben saját kedvenc krémleves receptjeidet.