Biolin Blog

Izomláz helyett Izomláz helyett Két fajta sportoló ember van: akinek már volt nagyon komoly izomláza és akinek még csak később lesz. Bizonyos mértékű izomláz természetes velejárója az intezívebb sportoknak, bár a rendszeresen (heti min. 3x) sportolóknál a megszokott mozgás formájukat végezve minimálisan jelentkezik csak, vagy idővel teljesen el is maradhat, főleg, ha megfelelően készítjük fel a testüket. Tovább
Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Fogyókúra és immunvédelem probiotikumokkal Talán hihetetlenül hangzik, de testünkben minden pillanatban több baktérium mozog, mint ahány ember a Földön valaha is élt – hússzor annyian vannak, mint ahány sejtből felépül szervezetünk. Ha házigazdaként jól bánunk velük, prebiotikumokkal etetjük őket, és primbiotikummal állandóan hidratált környezetet biztosítunk részükre, hálából erős immunvédelmet nyújtanak számunkra, megóvnak az elhízástól, szabadidejükben pedig létfontosságú anyagokat állítanak elő részünkre. Tovább
Receptek rezsóra: A hely nem akadály! Receptek rezsóra: A hely nem akadály! Van, hogy csak egy tűzhelyen, egy edényben kell megfőznöd a vacsorádat. Van, hogy akár több embernek, több napra. Szerencsére ilyenkor sem kell lemondanod a finom ízekről és az egészségről! Tovább
Keresztallergia és orális allergia szindróma Keresztallergia és orális allergia szindróma A szezonális allergiától szenvedők számára nagy körültekintést igényel a megfelelő étrend összeállítása. Léteznek ugyanis olyan ételek, melyek keresztreakciót kiváltva felerősíthetik a szénanáthás tüneteket, vagy ún. orális allergia szindróma formájában okozhatnak panaszokat. Tovább
Együnk a depresszió ellen! Együnk a depresszió ellen! Helyes táplálkozással nem csak energikusabbak lehetünk, de az őszi-téli szürkeségben ránk törő borús hangulatot, depressziót is elűzhetjük. Tovább
Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet, mint különleges fűszer Az ecet szerepe nemcsak az ételek ízesítése, pácolása, tartósítása terén jelentős, már az ókorban felismerték egészségre gyakorolt kedvező hatásait. Hippokratész a mézzel kevert almaecetet gyógyító célzattal alkalmazta, de napjainkban további hosszú távú vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy hiteles, egészségre vonatkozó állításokat tehessünk a különféle ecetekkel kapcsolatosan. Tovább
Retek, retek, de szeretlek! Retek, retek, de szeretlek! Fekete, fehér vagy piros? Gömbölyded vagy hosszúkás? A retekféléket megannyi formában ismerjük és fogyasztjuk – a franciák inkább a hosszúkás úgynevezett „francia reggeli retket”, a bajorok a kerekded fehér sörretket fogyasztják, nálunk az apró szemű hónapos retek vagy vajretek és a nagyanyáink által is fogyasztott fekete retek az ismertebb. Tovább
Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk Lezárult egy hónapig tartó nyereményjátékunk, amelyben arra kértük követőinket, hogy fotózzák le, és tegyék közzé egészséges reggelijüket Facebook oldalunkon. A célunk az volt, hogy ötleteket adjunk egymásnak ahhoz, hogy a napunk alapjául szolgáló étkezés tápláló és egészséges legyen. A játék kimenetelét is követőinkre bíztuk: az nyert akinek a fotója a legtöbb lájkot kapta. Tovább
Ön dönt: Iszik, vagy beteg! Ön dönt: Iszik, vagy beteg! A kellő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásnak sokkal nagyobb a jelentősége, mint azt sokan gondolnák. A vízhiányos állapotot nem azonosíthatjuk a szomjúságérzés jelentkezésével, mert akkor szervezetünk már régóta szomjazik, csak nem vesszük észre, mert akaratlanul is, hozzászoktattuk szervezetünket a szomjúság bizonyos mértékű elviseléséhez, figyelmen kívül hagyásához. Tovább
Együnk sok zöld leveles zöldséget! Együnk sok zöld leveles zöldséget! A manapság divatos és a már letűnt számtalan diétás irányzat, melyek egymást cáfolják, kritizálják, s merőben más, gyakran igen szélsőséges javallatokban látják a tökéletes egészség zálogát, ebben az egyetlen egy dologban egészen biztosan egyetértenek. Tovább
Az étrend szerepe anya és gyermeke egészségében Az étrend szerepe anya és gyermeke egészségében A kismamák étrendje nemcsak a saját egészségük, de a magzat optimális fejlődése, majd szoptatás alatt a kisgyermek szükségleteinek maradéktalan kielégítése miatt is rendkívül fontos. Nem hiányozhat semmi! Tovább
Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásaalapanyagok és elkészítésük Kásának nevezzük a keményítőben gazdag magokból (általában gabonákból), vízben vagy tejben főzött ételt. Zab-, árpa-, hajdina-, köles-, és kukoricakása mind-mind évszázadok óta rendszeresen kerülnek az asztalunkra. Sajnos a rizs, krumpli és tészta megjelenésével egy időre háttérbe szorultak, de mostanában gyakrabban elfoglalják méltó helyüket az asztalunkon. Tovább