Biolin Blog

A fogak és a szervek kapcsolata A fogak és a szervek kapcsolata Adott fogak, adott szervhez, illetve akupunktúrás csatornához tartoznak és fordítva, a belső szerveknek is kapcsolatuk van a fogakkal. Az 1950-es években Voll, Kramer és Gleditsch, német kutatók mutatták ki, hogy kölcsönös kapcsolat van a fogak és a belső szervek között.  Tovább
Miért fáradt a gyerek? Miért fáradt a gyerek? Alig kezdődött el az iskola, sok szülő tapasztalja, hogy a gyerek máris fáradt, napközben is álmos, ásítozik. Keveset alszik? Rosszul táplálkozik? Kevés a vitamin? Mire gondolhatunk még? Tovább
Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Szedd magad! – avagy eper lelőhelyek országszerte Gyerekkorom legmeghatározóbb élményei a nagymamáim zöldség és gyümölcsös kertjeihez kötődnek. Mindkét nagyimnak volt epres kertje, ribizli bokra, cseresznye-, és meggy fája, amelyeket a nyári vakáció alatt előszeretettel másztunk meg, és legeltünk le, természetesen közvetlenül a fáról. Tovább
Egyre több a helytelenül táplált kisbaba Egyre több a helytelenül táplált kisbaba A 0-3 évesek táplálását vizsgáló legfrissebb hazai kutatásból az derült ki, hogy az egyéves gyerekek fele vas- és D-vitamin-hiányos, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. A kicsik közel felének magas a koleszterinszintje, túl sok sót fogyasztanak, e korcsoport 10%-át az elhízás is fenyegeti. Tovább
Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Gyógynövényteák és természetes szerek megfázás ellen Sajnos az őszi-téli időszakban sokaknak erejét veszi a vissza-visszatérő makacs nátha, köhögés, rekedtség. Az alábbiakban olyan gyógynövényteákat és természetes szereket mutatunk be, melyekkel bárki könnyebben kikúrálhatja magát, és megelőzheti a visszaesést is… Tovább
Új közösség - új kihívások Új közösség - új kihívások Szeptemberben sok gyermek tér vissza a nyári vakációról az iskolába, óvodába, sőt sokan most lépik át először az ovi vagy a suli kapuját, új környezetbe kerülve. Az új közösségben a kicsik sok, korábban ismeretlen kórokozóval találkoznak. Bár az immunrendszer éréséhez fontos, hogy bizonyos fertőzéseken átessenek, érdemes csökkentenünk ezek gyakoriságát. Tovább
Itt a felfázási szezon! Itt a felfázási szezon! Az ősz és a tél – az influenza mellett – a felfázások szezonja is. Szerencsére a hólyag- és húgyúti gyulladások viszonylag könnyen kezelhetők házilag. Tovább
Nátha és halláscsökkenés Nátha és halláscsökkenés Alig van olyan honfitársunk, aki a téli időszakban ne lenne legalább egyszer náthás. Különösen igaz ez a gyerekekre. Könnyű kis betegség ez, következménye azonban akár tartós halláscsökkenés is lehet, ha nem kezeljük időben és megfelelő módon. Tovább
Hurrá! Vakáció! Hurrá! Vakáció! Ahogy a gyermekek a nyári szünet kezdetén megszabadulnak az egész évi kötöttségektől, úgy növekednek a szülők gondjai: hová tegyék egész nyárra a gyereket, hogyan tudnak számára életkorának, mozgásigényének és érdeklődésének megfelelő értékes, érdekes és főként biztonságos programot nyújtani. Utóbbi nem mindig sikerül maradéktalanul! Erről árulkodnak a nyáron növekvő gyermekbaleseti statisztikák. Tovább
Hogyan nyaraljunk magas vérnyomással? Hogyan nyaraljunk magas vérnyomással? A nyaralás nemcsak a láblógatás, hanem az utazás és az ezzel járó stressz időszaka is. Emiatt – magas vérnyomás esetén – különösen érdemes felkészülnünk ezekre az időszakokra. Tovább
Győzze le az őszi fáradtságot! Győzze le az őszi fáradtságot! A meleg nyári, kora őszi napok, s velük a vakáció, a szabadságok idejének elmúltával, már észrevehetően rövidülnek a nappalok, a napsütést felváltja a felhős, csapadékos időjárás. Mindez hatással van az ember hangulatára, sokakon úrrá lesz az őszi fáradtság, ám a szűnni nem akaró álmosság, levertség hátterében egy ennél lényegesebb dolog is áll. Tovább
Melengető krémlevesek Melengető krémlevesek A krémlevesről legtöbb embernek még mindig a jó öreg tejszínnel, sajttal, vagy tejföllel, besamel mártással, tojással habart vagy krémesített verziók jutnak eszükbe. Talán meglepő, de az eredeti francia krémlevesek egyáltalán nem tartalmaznak tejterméket, csak krémesre paszírozott zöldségeket. Tovább