Ez az apró fekete mag kiemelkedő omega-3 zsírsav, mangán, foszfor, kalcum, cink és élelmi rost forrás. Most ingyen megkóstolhatod - ajándék termékmintát küldünk minden rendeléshez!
A chia mag (más néven azték zsálya) semleges ízű és gluténmentes, így bármilyen ételhez (főzelékek, köretek, müzlik, sütemények, péksütemények, stb.) hozzáadhatjuk! Én legutóbb amerikai palacsinta tésztájába szórtam.
Folyadékban áztatás hatására gél-réteg jön létre a kis mag körül. Szórd a tasakban lévő chia magot egy kis pohár tejbe vagy gabonatejbe és tedd egy éjszakára a hűtőbe! Reggelre zseléssé válik, ez a chia puding. Fogyaszd gyümölcsökkel, ízlés szerint édesítve.
Egyéb felhasználási módok:
Chia fresca: limonádé egy kanál chia maggal
Chia gél - gyümölcsökkel és édesítővel kevert chia mag lekvár helyett - nem kell főzni és nem kell hozzá pektin, mert zselésedik.
Smoothiekba, shakekbe keverve is fogyasztható, edzés után kiváló!
Könnyen csíráztatható! Csíráját salátákban, szendvicsekben fogyaszd!
Chia magok és chia magos termékeink között ide kattintva böngészhetsz.
Chia magos receptjeinket ide kattintva olvashatod.