Gondosan válogatott, melengető, aromás ízű bio fahéj a legszigorúbb szabványok szerint feldolgozva és csomagolva – csakúgy, mint a Kotányi többi bio fűszere és fűszernövénye.
A Bio őrölt fahéj édes ételekben és süteményekben, valamint kompótokban, forró italokban és csípős ázsiai, távol-keleti és arab ételekben is használható.
Összetevők:
fahéj (minősített biogazdálkodásból)
Allergének:
Nyomokban a következőket tartalmazhatja: gluténtartalmú gabonafélék, mustár, szezámmag, szója, tej, tojás, zeller
Tápértéktartalom 100g-ban:
Energia 828 kJ/202 kcal
Zsír 0,5 g
- ebből telített zsírsavak 0,2 g
Szénhidrát 17 g
- ebből cukor <0,5 g
Fehérje 3,0 g
Felhasználás:
Mézeskalács, sült alma és kompót: A fahéjat sokan automatikusan az édes fogásokhoz társítják, azonban a fűszer sok sós fogáshoz is remekül illik. A fahéj őrölt formában és egész rúdként is elérhető, sőt, időnként a fahéjfa éretlen termésével is találkozhatunk a boltok polcain. Indiában a fahéjrudakat gyakran forró olajban sütik, amitől a rudak kitekerednek, és még intenzívebb ízűvé válnak. Az egész fahéjat leggyakrabban levesek, casserolék, rizses ételek, valamint forralt bor és puncs ízesítéséhez használjuk. Az őrölt fahéjjal ellenállhatatlan ízt adhatunk a különféle péksüteményeknek, tortáknak és tésztáknak.
Tárolás:
Száraz helyen tartandó.
Forrás:gyártó/forgalmazó 2017 május