A Tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.Ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez. A Távol-Keleti ételek nélkülözhetetlen fűszere.
A japán "amari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Ez az a folyadék, amit a teljesértékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítsre használják) előállítása során. A fő különbség a Tamari és a Shoyu között, hogy a Tamari nem tartalmaz búzát.
Laktózmentes, nem génmanipulált, vegán termék.
Összetétel:
Víz, teljesértékű szójabab, tengeri só.
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 235 kJ / 56 Kcal
Zsír: 0,0 g
- amelyből telített zsírsavak: - g
Szénhidrát: 6 g
- amelyből cukor: 6 g
Rost: 0 g
Fehérje: 10 g
Só: 12 g
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. 100% bio,
Származási ország: Németország