Dél-Amerikából származó álgabona, amelyet már többezer évvel ezelőtt is ismertek és termesztettek, de csak cc. 40 éve figyeltek fel kimagasló beltartalmi értékeire.
Az amarant nem tartalmaz glutént, így az arra érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Kimagasló a fehérje- és zsírtartalma. Vasban gazdag.
Jelentőség, hatások:
Összetevők:
*amarant mag
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energia: 1565 kJ / 371 kcal
Zsír: 4,9 g
- amelyből telített zsírsavak: 1,5 g
Szénhidrát: 65,1 g
- amelyből cukor: 1,1 g
Fehérje: 12,4 g
Só: 0,01 g
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C
Netto súly: 100g
Felhasználás:
A legegyszerűbb, ha reggeli müzlinket gazdagítjuk vele vagy önmagában keverjük tejbe, joghurtba. Ezen kívül a sütőipari termékeken, a leveseken, a salátákon, a különböző édességeken keresztül a töltelék és panír anyagig nagy változatosságot biztosít.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási ország: Németország.