A datolya a datolyapálma édes, puha gyümölcse, a fa tipikusan sivatagi klímájú helyeken nő. Általában szárítva kapható, de friss gyümölcsként is megtalálható. Mind a friss, mind a szárított datolya gazdag ásványi anyagokban és vitaminokban. Az USDA tápanyag adatbázisa szerint minden datolya gazdag káliumban, kalciumban és magnéziumban illetve A-, B6- és K-vitaminban.
Tartalmaz felszívódó és fel nem szívódó rostokat, melyek segítenek az emésztés jól működésében, kiegyensúlyozzák a vércukor szintet, csökkentik a magas LDL koleszterin szintet. A datolya nagymennyiségű ásványtartalmának köszönhetően vértisztító hatású, de egyes vizsgálatok szerint jótékony hatása van a légzőszervekre is.
Összetevők:
datolya*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Allergének:
Glutén- és allergénmentes üzemben csomagolva!
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energiaérték: 1253 kJ / 296 kcal
Zsír: 0,4 g
- amelyből telített zsírsavak: <0,4 g
Szénhidrát: 66,3 g
- amelyből cukor: 41,3 g
Fehérje: 2,6 g
Só: 0 g
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Származási ország: Tunézia.