Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje.
Felhasználás: köretnek, kásának.
Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert így jelentősen lerövidül a főzési idő.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1446 kJ / 342 kcal
Zsír: 2 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 65 g
- amelyből cukor: 2 g
Rost: 10 g
Fehérje: 11 g
Só: 0,045 g
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, E
Összetevők: *árpa
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Származási hely: Tibet.
Webes áruházunk a működése során Cookie-kat használ, melyekben kizárólag az oldal kényelmes és zavartalan működéséhez szükséges információkat tároljuk. A webes áruházunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát.