Természetes zselésítő - Kevesebb cukor, rövidebb főzési idő
Nagy duzzadóképességű természetes anyag gyümölcs alapú lekvárok, zselék, vagy akár zöldséges aszpikok elkészítéséhez. Rövidebb főzési időt, gazdaságosabb cukorfelhasználást tesz lehetővé.
Öt ok, ami miatt érdemes pektint tenned a lekvárba:
Összetétel:
100% pektin
Felhasználás:
100 g pektin 18-20 kg gyümölcshöz elegendő. A főzési folyamat végén keverje el a szükséges mennyiséget a lekvár készítéséhez szánt cukorral, majd 5-10 percig forralja át újra a teljes mennyiséget. Kevésbé savas gyümölcsök esetén keverjen a főzethez kis mennyiségű citromlevet, vagy citromsavat a pektin hozzáadása előtt.
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen.
Minőségét megőrzi: a csomagoláson jelzett ideig (nap/hónap/év)
Eredet helye: EU
További információ: www.benefittreform.hu