Omega-3 zsírsavakban és értékes rostokban gazdag, sokoldalúan felhasználható mag. Sütemények tésztáinak gazdagítására, kenyérfélék felszínének szórására, őrölt formában pedig turmix, puding, joghurt dúsítására ajánlott.
Összetétel:
lenmag (Linum usitatissimum)
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 2234 kJ / 534 kcal
Zsír: 41,1 g
- ebből telített zsírsavak 3,6 g
- alfa-linolénsav (Omega-3) 22,8 g
Szénhidrát: 28,8 g
- ebből cukor: 1,55 g
Rost: 27,3 g
Fehérje: 18,2 g
Só*: 0, 15 g
*A lenmag kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Felhasználás:
Napi adagja 1-2 evőkanál, bőséges folyadékbevitel mellett. A tápanyagok hasznosulása érdekében felhasználás előtt őrölje meg a kívánt mennyiséget. Süteményekhez, palacsintához őrlés nélkül is felhasználható.
A lenmag rendszeres fogyasztása - megfelelő folyadékbevitel mellett- segítheti az emésztést és a bélműködést, hozzájárul a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához (napi 2 g alfa-linolénsav bevitel esetén).
Tárolás:
Idegen szagtól mentes, száraz helyen, szobahőmérsékleten (15-25°C).
Származási ország: Ukrajna
További információ: www.benefittreform.hu
Forrás:gyártó/forgalmazó 2018 február