Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet bárány kotlett

vaj és olíva olaj a sütéshez

frissen őrölt bors

ízletes kucsmagomba  (tavaszi gomba, a piacokon ilyenkor kapható)

1 csomó újhagyma , szeletekre vágva

50 dkg zöldspárga

friss petrezselyem

4 tojás


Elkészítése:

A bárány kotletteket először mindkét oldalukon serpenyőben megpirítjuk, majd 180 fokos sütőben még kb. 10 percig sütjük. Tálalás előtt pár percig állni hagyjuk, hogy a hús rostjai elernyedjenek. A spárgák szárvégeit letördeljük, a többit feldaraboljuk, a fejeket külön félretesszük. A gombát megmossuk, félbevágjuk.Vajon átforgatjuk az újhagymát és a gombát, majd öt perc után hozzáadjuk a spárgát és további 3 percig pirítjuk. A legvégén kerülnek bele a spárgafejek és a petrezselyem. Ezután már csak egy perc kell neki. A buggyantott tojáshoz egy kisebb lábasban 1 liter vizet forralunk, kb. 1 ek. ecetet teszünk hozzá, megkeverjük a folyadékot, és mikor már szép örvény alakult ki, beleejtjük a tojást. Mikor a fehérje már fehér, szűrőkanállal óvatosan kiemeljük. A zöldségekkel és a báránnyal tálaljuk.


Mezei Elmira további receptjeit az http://elmirapaleokonyhaja.blogspot.hu weboldalon olvashatod.