15 db szívecskéhez a köv. mennyiséget ajánlom:

1 banán

2 tk. rizsszirup

6 ek. félzsíros friss sajt (krémsajt) vagy görög joghurt

1 csapott teáskanál agar-agar

4 cl kávélikőr

fahéj a díszítéshez


A banánt a rizssziruppal és 2 ek félzsíros friss sajttal pürésítem, közben a fennmaradó sajtkrémmel elkeverem az agar agar-t és lassú tűzön folyamatos kavarással melegítem (én botmixereztem folyamatosan, hogy a savó ne váljon ki), majd a banános részt is hozzáadom, botmixerrel továbbra is hevesen ténykedek, majd visszaveszem kicsire a lángot és a kávélikőrrel meglocsolom, majd még 1 percet fogyasztom az áramot. Utána szilikonformába pöttyintem és mehet a hűtőbe 2-3 órát (h)üldögélni. Fogyasztáskor ne sokat maceráljátok, hanem mihamarabb kapjátok be!


Babiczky-Pfliegel Dóra receptje

Dóra további receptjeit a http://boldogrepa.blog.hu/ weboldalon olvashatod.