Hozzávalók:

500 g csirkemell
150 g szeletelt bacon
100 g mozzarella (2 g CH)
200 ml főzőtejszín (8 g CH)
őrölt mustármag
őrölt szerencsendió
bors

A csirkemellből szeleteket vágunk. Én úgy szeretem, ha kicsik a tekercsek, úgyhogy a húst is ehhez mérten vágom föl.

Már készíthetjük is a tekercseket. Leterítünk egy szelet bacont, rá a csirkemellet, és egy kis darab mozzarellát. Feltekerjük, és a kis hengereinket jó szorosan egymás mellé rakjuk egy jénai edényben. Én ilyenkor megszórom őket borssal, a tejszín miatt úgysem lesz túl erős az íze. (Szerintem már ekkor nagyon jól nézett ki, úgyhogy nem tudtam megállni, hogy ne szúrjak be róla egy képet.)

A tejszínt elkeverjük a mustármaggal és egy kevés szerecsendióval és leöntjük vele a húst. (Igazából egy ek mustárt kellene beletenni, de én a mai napig nem találtam olyat egyik boltban sem, amiben ne lenne cukor.) A tetejére szórhatunk még egy kevés felkockázott bacont.

Sütőben fólia alatt kb. 25 percig sütjük, majd azt levéve kb. 5 perc alatt megpirítjuk egy kicsit a tetejét.

Az így elkészített csirke összesen 10 g CH-t tartalmaz, de a sajttal és a tejszínnel nem kell számolunk 100 g-ig. Mivel egyszerre nem is eszük meg ezekből ennyit, én bátorkodom a CH mennyiséget nullának tekinteni. Azt hiszem, nekem öt adagot tett ki ez a mennyiség.

Jó étvágyat hozzá, egyszer tényleg érdemes kipróbálni.


Reni további receptjeit a http://pcovalisfinoman.blogspot.hu oldalon olvashatod.