Az olvasást azonnal tett követte, átalakítottam a receptet kissé, és így állt össze ez a remek kis ebéd. :)
Hozzávalók:
320 g harcsafilé, falatnyi kockákra vágva (nekem éppen ennyi volt a hűtőszekrényben, 300-350 g használható!)
1 nagyobb ananász fele, megtisztítva, falatnyi kockákra vágva
2 újhagyma, a zöld szárával együtt, karikázva
1 bő tk. római kömény, mozsárban törve
1/2 kk. őrölt fahéj
4 ek. extra szűz olívaolaj
kevés chili pehely (vagy friss chili)
Elkészítése:
A harcsafilét egy nagy tálban elkevertem az ananásszal. Hozzáadtam az újhagymát, a fűszereket, az olívaolajat. Chilivel tettem pikánsabbá (de ez akár el is hagyható), majd sóztam, borsoztam. 2-3 órán át hagytam pácolódni a hűtőszekrényben.
Szárazon felmelegítettem egy vastag falú, tapadásmentes, magas serpenyőt. Amikor felmelegedett, beledobtam a pácolt ananászos harcsát, és rendszeresen kevergetve (de igyekezve nem összetörni a halat) addig sütöttem, amíg a folyadék elpárolgott róla, és a külső réteg kissé megpirult.
Amikor elkészült, teljes kiőrlésű pitával és salátával tálaltam (de tálalható mazsolás rizzsel és párolt / friss zöldségekkel is).
Nálunk 4 kisebb adag lett belőle.
Judit további receptjeit az http://azvagyamitmegteszel.hu weboldalon olvashatod.