Elkészítés módja:
A tojásokat az eritrittel elkeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és a tejet végül a száraz hozzávalókat is. Szép símára kikeverjük. A fánk sütőformát kiolajozzuk, a tészta masszát habzsákba töltjük, és a formákba nyomjuk, háromnegyedig. 180 C fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűltek a fánkok, akkor az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk az egyik oldalát és megvárjuk míg megdermed a csokoládé rajta.
Kb. 20 darab fánkocska lesz belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók:
25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
4 evőkanál vaj, vagy vaj jellegű margarin
2 tojás
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé, cukormentes
Tipp: a fánkokat ízlés szerint díszíthetjük cukormentes tortadíszekkel.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu/ weboldalon olvashatod.