A barnarizs fogyasztása kifejezetten jó hatással van emésztési és keringési panaszok esetén. Könnyen emészthető és laktató. Nem utolsó szempont az sem, hogy változatosan lehet elkészíteni. Emellett zsírszegény, nem puffaszt, és még a lisztre érzékenyek is fogyaszthatják.
A barna rizs kedvezőbb választékot nyújt az egészséges táplálkozást kedvelő rizsfogyasztók számára. Teljesértékű rizs, tartalmazza azokat a B-vitaminokat és ásványi anyagokat, amit a hántolás miatt a fehér rizs már nem (B1, B2, B6, niacin, pantoténsav, folsav). Felhasználható köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is.
Összetevők:
barna rizs
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 1488 kj / 351 kcal,
Zsír: 3,1 g
- ebből telített: 0,6 g,
Szénhidrát: 71,7 g
- ebből cukrok: 0,8 g,
Fehérje: 7,5 g,
Só: <0,01 g
Vitaminok: B1, B2, B6, niacin, pantoténsav.
Ásványi anyagok: foszfor, kálium, kálcium, cink, nikkel, vas stb.
Összes élelmi rost: 10,2g /100 g barna rizs.
Elkészítés:
Főzési ideje kb. 50 perc, felhasználástól függően két vagy háromszoros vízben.
Tárolás:
Száraz és hűvős helyen tárolandó.