Hozzávalók:

17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

7 dkg puha vaj/bio margarin/kókuszolaj

12,5 dkg ricotta

10 dkg eritrit

2 tojás

1 teáskanál sütőpor

késhegynyi vaníliaőrlemény

csipet só

7 dkg áfonya

2 alma

0,5 dl tej/növényi tej

fél citrom reszelt héja és leve

1 marék mandulaforgács


Elkészítése:

A hozzávalókat kimérjük, majd a puha vajat az eritrittel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és a meghámozott felszeletelt almával kirakjuk a tetejét és rászórjuk az áfonyát végül a mandulaforgácsot. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.


Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.