Hozzávalók:
17 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
7 dkg puha vaj/bio margarin/kókuszolaj
12,5 dkg ricotta
10 dkg eritrit
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
késhegynyi vaníliaőrlemény
csipet só
7 dkg áfonya
2 alma
0,5 dl tej/növényi tej
fél citrom reszelt héja és leve
1 marék mandulaforgács
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük, majd a puha vajat az eritrittel habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a ricottát a vaníliaőrleményt és a citrom reszelt héját és levét. A lisztkeverékhez adjuk a sütőport és a sót, majd a tojásos keverékhez adjuk több részletben, majd a tejjel kicsit fellazítjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt 22 cm-es tortaformába öntjük, és a meghámozott felszeletelt almával kirakjuk a tetejét és rászórjuk az áfonyát végül a mandulaforgácsot. 180 C fokos sütőben 45-50 percig tűpróbáig sütjük.
Zellei Tündi további receptjeit a http://www.zelleitundi.hu weboldalon olvashatod.