Ebben a receptben mindent kicserélhetünk bio alapanyagra vagy akár becsempészhetjük kedvenc magjainkat. Ez azonban egy szélesebb körben sikert arató biztos válogatás.
120 g akácméz
80 g kókuszolaj
8 g fahéj
600 g zabpehely
120 g mandula, szeletelt
80 g lenmag
120 g napraforgómag, hántolt
120 g quinoa, puffasztott
200 g aszalt áfonya
200 g fehércsokoládé
1 csipet tengeri só
A mézet, olajat egy tálban összekeverem és légkeveréssel előmelegítem a sütőt 18O fokra. Egy másik tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, kivéve az áfonyát és a csokoládét, mert ezek az alapanyagok megégnének sütés közben.
Összekeverem a két tál tartalmát majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire terítem.
Összesen 25-3O percig sütöm, közben gyakran kevergetem, hogy mindenhol egyenletesen megpiruljon.
Ha teljesen kihűlt hozzákeverem az aszalt gyümölcsöt és a csokoládét. Mindenképpen érdemes megvárni, különben megolvad a csokoládé és összeragad az egész.
Légmentesen záródó dobozba tárolva három hétig biztosan eláll.